Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Jönköping

Vi erbjuder en mängd olika tjänster i samband med begravningen. Ceremoni och gravsättning är den viktigaste delen, men vi kan hjälpa till med allt som uppstår efter ett dödsfall, inklusive det juridiska efterspelet.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Jönköping.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Alla är välkomna till oss för att få hjälp med begravningen, oavsett religiös tillhörighet eller om man är icke troende. Vi arrangerar religiösa begravningar såväl som borgerliga. Vi hjälper även er som bara vill ha en gravsättning utan ceremoni.

Transporter

I samband med ett dödsfall transporteras den avlidne i kistan vid flera tillfällen. Först till bårhus, sedan till bisättningslokal, där man kan hålla ett avskilt avsked. Sedan sker transport till ceremonilokal, eller eventuellt direkt till gravplats eller krematorium.

Representant vid ceremoni

För att ni som anhöriga ska kunna delta i ceremonin på ett värdigt sätt, erbjuder vi att ha en representant på plats vid ceremonin. Denne tar emot gäster, delar ut program och visar gästerna tillrätta. Under själva ceremonin är hon eller han beredd att rycka in om något inte fungerar som det ska.

Övriga tjänster

Utöver ovanstående står vi självklart till tjänst med annat som direkt eller indirekt är kopplat till begravningen. Några exempel är blomsterarrangemang, val av kista eller urna, dödsannons eller minnesstund.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Jönköping.

Det finns många kyrkor i Jönköping, där Sofiakyrkan är den kanske mest kända. Här nedan kan du se några exempel på kyrkor, kapell och begravningsplatser i Jönköping.

Kyrkor i Jönköping

Sofiakyrkan, Bankeryds kyrka, Huskvarna missionskyrka, Korskyrkan, Barnarps kyrka, Kumlaby kyrka, Brahekyrkan och Rogberga kyrka.

Begravningskapell i Jönköping

Stora och Lilla Skogskapellet, Järstorps kapell, Brånerydskapellet, Garpa Skans kapell, Dunkehalla kapell och Östra kapellet.

Begravningsplatser i Jönköping

En av Europas vackraste begravningsplatser, Skogskyrkogården, ligger i södra delen av staden. Några övriga begravningsplatser är Brahekyrkans kyrkogård, Hakarps kyrkogård, Visingsö kyrkogård, Dunkehalla kyrkogård, Ljungarums kyrkogård och Järsnäs kyrkogård.

Author photo
Johannes
Skribent
Johannes är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är han ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.